Χολαργός & Σύνταγμα: Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 με 19:00
Τηλέφωνο
211 1901900
Ιατρικά Κέντρα
Χολαργός - Σύνταγμα

Γιατί σε μας;

Στα Ιατρεία μας, η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα αντιμετωπίζεται ολοκληρωμένα βάση διεθνών ιατρικών πρωτοκόλλων. Κάθε συνεδρία ξεχωριστά ακολουθεί σταδιοποίηση, τηρούνται Ιατρικά αρχεία, τα σωστά αποτελέσματα έρχονται γρήγορα και αποφεύγονται επιπλέον συνεδρίες και παρενέργειες.

Ιατρική εποπτεία & ασφάλεια

Η αποτρίχωση αντιμετωπίζεται ως Ιατρική πράξη, συνεπώς υπάρχει πάντοτε Ιατρική εποπτεία της Θεραπείας. Πριν από την οποιαδήποτε πρώτη εφαρμογή συμπληρώνεται ατομικό Ιατρικό ιστορικό και ακολουθεί κλινική εξέταση των περιοχών για οποιαδήποτε πιθανό δερματολογικό νόσημα. (θυλακίτιδες, αγγειακές, δερματικές βλάβες, σεξουαλικά νοσήματα). Στις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές συνίσταται πάντα ορμονολογικός πριν την εφαρμογή. Σε περιπτώσεις δασυτριχισμού ή άλλων ενδείξεων ορμονικής ανισορροπίας, οι εξετάσεις αυτές επιβάλλονται. Οποιεσδήποτε διαταραχές αφορούν την έντονη τριχοφυΐα διερευνώνται (σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, θυρεοειδοπάθειες, μεταβολικά σύνδρομα).

Το Ιατρικό προσωπικό. Προδιαγραφές και διαδικασίες.

Πριν την εφαρμογή της θεραπείας, πραγματοποιείται φυσική κλινική εξέταση, για να εντοπιστούν οι ιδιαιτερότητες της τριχοφυΐας του κάθε δέρματος (εκτίμηση φωτότυπου, χρώματος, διαμέτρου και πυκνότητας της τριχοφυΐας). Έτσι μπορεί να γίνει η κατάλληλη ρύθμιση των παραμέτρων του Laser (μήκος κύματος φωτός, διάρκεια παλμού, ενεργειακή πυκνότητα, μέγεθος δέσμης φωτός, κ.α.). Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα γρήγορα, ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια, καθώς επίσης να αποφεύγονται οι άσκοπες επαναληπτικές συνεδρίες. Τα Laser αποτρίχωσης είναι Ιατρικά μηχανήματα και επιτρέπεται να τα διαχειρίζονται μόνον Ιατροί. Επιπλέον ο Ιατρός εξετάζει την περιοχή του δέρματος πριν από τη συνεδρία, για την ύπαρξη δερματολογικών παθήσεων, κονδυλωμάτων από ιούς H.P.V. καθώς και Αφροδίσιων Νοσημάτων (περιγεννητικές περιοχές).

Αντενδείξεις

Μετά τη λήψη πάντοτε πλήρους Ιατρικού Ιστορικού, σε κάθε περιστατικό, γνωρίζουμε επακριβώς εάν μπορεί να εκτελέσει ή όχι θεραπεία με Ιατρικό Laser.
Βασικές Αντενδείξεις είναι όλοι οι παράγοντες που προκαλούν φωτοευαισθησία, όπως η λήψη φαρμάκων για ακμή με ρετινοειδή (ισοτρετινοΐνη, ετρετινάτη) από το στόμα, έως και για 6 μήνες μετά τη διακοπή τους, λήψη αντιβιοτικών που αυξάνουν τη φωτοευαισθησία, όπως οι τετρακυκλίνες, κινολόνες, παράγωγα σουλφοναμίδης, λήψη αντιμυκητιασικών, μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων κ.ά.
Νοσήματα όπως η Ψωρίαση, Λεύκη, Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος (S.E.L.) ή Δισκοειδής (D.L.E.), αποτελούν επίσης αντένδειξη.
Κάθε χρήση σκευάσματος τοπικά ή συστηματικά, πρέπει να αναφέρεται πάντοτε από τον ασθενή.
Μετά τη θεραπεία, δίνονται πάντοτε, σαφείς οδηγίες ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του περιστατικού.

Τα σωστά Laser με σωστή εκπαίδευση

Ο σωστός χειρισμός του Laser 4ης γενιάς από εκπαιδευμένο προσωπικό είναι καθοριστικός παράγων για την επιτυχημένη εφαρμογή και την εξαφάνιση της τριχοφυΐας στις επιθυμητές περιοχές.

Οποιαδήποτε επέμβαση στο ανθρώπινο σώμα χωρίς την κατάλληλη τεχνογνωσία, εμπειρία και εξοπλισμό μπορεί να επιφέρει βλάβες, ταλαιπωρία και αδικαιολόγητα έξοδα. Τα εχέγγυα για τη σωστή εφαρμογή και εκπαίδευση πρέπει να τηρούνται από όλους.

Ορθή ενημέρωση και ρεαλιστικές προσδοκίες

Η ορθή Ιατρική ενημέρωση σε σχέση με τον αριθμό των απαιτούμενων συνεδρίων,το διάστημα που θα απαιτηθεί και τα αποτελέσματα που θα επιφέρει είναι ζωτικής σημασίας. Οι ενδιαφερόμενοι-ες γνωρίζουν εξ’ αρχής και αφού ολοκληρωθεί η εκτίμηση, το επίπεδο μείωσης της τριχοφυΐας, το διάστημα και το ενδεικνυόμενο κόστος. Είναι πολύ σημαντικό να παραδίδονται υπηρεσίες και να προβλέπονται εύστοχα τα αποτελέσματα, προς αποφυγή παρανοήσεων ή αίολων προσδοκιών.

Πριν από την αποτρίχωση με Laser

Η περιοχή που πρόκειται να αποτριχωθεί με Laser πρέπει να είναι την προηγούμενη ή ίδια ημέρα ξυρισμένη.
Πριν τη συνεδρία εφαρμόζεται ήπια αποστείρωση , αφού καθαριστεί η περιοχή από make up ή άλλα προϊόντα. Δεν πρέπει να έχουν χρησιμοποιηθεί προϊόντα αποχρωματισμού των τριχών (ξανθυντικά).
Επίσης, δεν πρέπει να έχουν χρησιμοποιηθεί προϊόντα φαρμακευτικά ή καλλυντικά, που προκαλούν φωτοευαισθησία, όπως οξέα φρούτων (AHA), Vitamin-C, ρετινόλη και όλα τα ρετινοειδή.

Συνεδρίες με Laser και εξατομίκευση.

Οι ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου που αποφασίζει να απαλλαχθεί από την τριχοφυΐα μίας ή περισσοτέρων περιοχών για αισθητικούς ή Ιατρικούς λόγους, λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν. Ο συνδυασμός των μηχανημάτων, το Ιατρικό Ιστορικό ή η Κλινική εξέταση μπορεί να μεταβάλουν τον τρόπο τη σειρά τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των συνεδριών. Επιπλέον η παράμετροι των Laser διαφοροποιούνται από άτομο σε άτομο ώστε τελικά να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με ασφάλεια, ανώδυνα και επιπλέον χωρίς άσκοπες επαναληπτικές συνεδρίες.

Ορμονό-εξαρτώμενες περιοχές

Περιοχές όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, γύρω από τις θηλές, καθώς και η μέση γραμμή του σώματος, επηρεάζονται από Ορμονικές Διαταραχές. Στις περιοχές αυτές, οι τρίχες μπορεί να μη μειώνονται, παρά τον αυξημένο αριθμό συνεδριών. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, πριν από την εφαρμογή, καλό θα είναι να γίνονται οι αντίστοιχες εξετάσεις και να δίδεται ανάλογη θεραπεία, αναλόγως των ευρημάτων.

Αντιμετωπίστε τη θυλακίτιδα

Η θυλακίτιδα είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο που παρατηρείται σε όλες τις κοινές μεθόδους αποτρίχωσης. Το φαινόμενο των τριχών που αναπτύσσονται μέσα στο δέρμα και στη συνέχεια γίνονται εστία μολύνσεων, μηδενίζεται όταν η περιοχή αποτριχώνεται με Laser.

Ιογενείς επιμολύνσεις και σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες

Η ασφάλεια της αποτρίχωσης με Laser, ειδικότερα σε γενετικές και περιγεννητικές περιοχές σε άνδρες και γυναίκες, σε σχέση με μεθόδους όπως το ξύρισμα, το κερί, η χαλάουα δεν μπορεί να συγκριθεί. Η πιθανή ύπαρξη στις περιοχές αυτές σεξουαλικώς μεταδιδόμενων ασθενειών, όπως Οξυτενή Κονδυλωμάτων (HPV), Έρπητα (HSV) και η Μολυσματική Τέρμινθο μπορούν να οδηγήσει στην εξάπλωση τους και σε άλλες περιοχές του σώματος. Ενώ αντίθετα η έγκαιρη διάγνωση στη φάση της κλινικής εξέτασης οδηγεί σε τάχιστη θεραπεία και τερματισμού του προβλήματος. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και διάφορες ιογενείς μολύνσεις που είναι συχνές στις περιοχές αυτές.

Dr Χρήστος Μεγαπάνος MD
Dr Χρήστος Μεγαπάνος MD
Καλέστε μας τώρα